top of page

Nieuwe Online Tool ‘Zoek een EPC’ maakt Energielabel checken toegankelijk voor iedereenSinds deze week is het voor iedereen in Vlaanderen mogelijk om snel en eenvoudig te achterhalen welk energielabel of welke energiescore een specifieke woning heeft, en of deze woning een geldig energieprestatiecertificaat (EPC) bezit. Dankzij de nieuwe online tool genaamd "Zoek een EPC," kan je op basis van het adres, certificaatnummer of EPB-dossiernummer de benodigde informatie verkrijgen.

Het verplichte energieprestatiecertificaat (EPC) werd in 2008 ingevoerd voor alle huizen en appartementen die worden verkocht of verhuurd in Vlaanderen. Dit certificaat geeft kandidaat-kopers en -huurders inzicht in de energie-efficiëntie van de betreffende woning.

Deze nieuwe online tool biedt de mogelijkheid om de informatie die op een EPC wordt vermeld, te verifiëren. Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) heeft de tool gelanceerd om situaties te voorkomen waarin verouderde of vervalste EPC's worden verspreid. "Zoek een EPC" stelt iedereen in staat om de geldigheid van het EPC-label te controleren voor elke woning in Vlaanderen.De informatie die via de tool kan worden opgevraagd, omvat het energielabel van de woning, de energiescore in kWh/m²/jaar en de datum waarop het EPC is opgemaakt. Alleen geldige EPC's worden weergegeven, EPC's die na tien jaar zijn verlopen of zijn vervangen door recentere versies, zijn niet beschikbaar.Het is belangrijk op te merken dat ondanks de beschikbaarheid van deze tool, het nog steeds verplicht is om de energiescore of het EPC-label te vermelden wanneer een gebouw in Vlaanderen wordt verkocht of verhuurd. De tool is echter een welkome aanvulling voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de energie-efficiëntie van woningen in de regio.

Het VEKA heeft ervoor gezorgd dat de meest cruciale informatie uit alle EPC's toegankelijk is, terwijl de gedetailleerde informatie exclusief beschikbaar blijft voor de eigenaar of huurder, respectievelijk in de online Woningpas of bij het aangaan van een huurcontract.

Zoek hier zelf het energielabel van een woning op: https://apps.energiesparen.be/zoek-een-epc


Heb je zelf nog een EPC nodig om te verhuren, verkopen of om de huidige energiescore van je woning te kennen met advies om die te verbeteren? Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte! https://www.prevebo.be/contact

Comentarios


bottom of page